Anunțuri

Prorectoratul Cercetare va informeaza ca Austrian Federal Ministry for Science, Research and Economy (BMWFW) si Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM), au lansat editia 2017 a Concursului: Danubius Young Scientist Award.

Acest premiu va fi acordat unui numar de 14 tineri cercetatori – cate unul din fiecare din tarile care fac parte din Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (Austria, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Germany, Hungary, Moldova, Montenegro, Serbia, Slovak Republic, Slovenia, Romania si Ukraine).

Universitatea poate sa nominalizeze trei persoane care respecta si indeplinesc cerintele/criteriile impuse de organizatori.

Persoanele interesate pot depune aplicatiile pe adresa: cercetare@usamvcluj.ro, pana cel tarziu in data de 10 aprilie (la nivel de universitate).

Gasiti mai multe detalii in anuntul atasat si la adresa: http://www.idm.at/ projekte/preise/danubius- young-scientist-award.


EUREKA a lansat, pentru tarile din Regiunea Dunarii: Apelul de proiecte EUREKA pentru regiunea Dunării (Austria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria si Romania).Obiectivul general:

– Susținerea participării companiilor din România, în parteneriat cu organizaţii de cercetare și cu alte companii din Austria, Croația, Cehia, Germania si Ungaria, la programe internaţionale de cercetare care facilitează mobilitatea cercetătorilor, circulaţia ideilor şi a cunoştinţelor, accesul la reţele transnaţionale de colaborare.

– Proiectele trebuie să includă cel puțin 2 companii din cel puțin 2 țări diferite dintre cele menționate anterior.

Obiectivele specifice:

– Stimularea companiilor româneşti, în special IMM-uri pentru pătrunderea pe piaţa internaţională şi europeană cu produse, servicii şi tehnologii inovatoare;

– Întărirea colaborării între IMM-uri și organizaţii de cercetare din România (institute de cercetare, universităţi) în parteneriat cu entităţi similare din statele iniţiativei EUREKA;

– Realizarea de către operatorii economici a unor produse, servicii şi tehnologii noi, care au la bază rezultate ale cercetării şi care prezintă potenţial de exploatare comercială pe piaţa internă şi internaţională.

Activitati eligibile:
– cercetare industrială
– dezvoltare experimentală
– activități de inovare.

Din Romania sunt eligibile ca aplicanti: Microîntreprinderi, IMM-uri (ajutorul fiind de: 70% din costurile eligibile pentru microîntreprinderi, respectiv 60% din costurile eligibile pentru IMM-uri). Institutele de cercetare și universitățile pot participa ca parteneri.

Pentru cautarea de proiecte si parteneri, puteti folosi:

https://www.b2match.eu/eureka-danube/

Gasiti mai multe detalii la adresa:

http://www.eurekanetwork.org/content/danube-region-call-projects


In cadrul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a Regiunii Nord Vest si pentru selectarea proiectelor care sa fie cuprinse in Portofoliul de proiecte aferent acesteia, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Vest ne-a transmis Formularul “Descrierea ideii de proiect”, pe care il gasiti in atasament.

Proiectele care sunt vizate prin aceasta actiune trebuie sa reprezinte un transfer tehnologic catre mediul economic, de produse, tehnologii sau servicii, rezultate din activitatea de cercetare. O lista a domeniilor economice de interes din profilul Universitatii sugerata de ADR NV, cu precizarea ca aceasta Lista nu este limitativa, cuprinde domeniile: cosmetice, suplimente alimentare, ambalaje din bioplastic, etc.

Ca urmare, am rugamintea ca cei interesati sa completeze formularul si sa-l transmita, pana cel tarziu 22 februarie a.c., pe adresa: ctt@usamvcluj.ro.

In situatia in care o persoana are mai multe idei de proiecte, va completa si transmite cate un formular pentru fiecare idee de proiect.

Pentru ideile de proiect selectate, va trebui sa intocmiti o documentatie detaliata, la o data ulterioara care ne va fi comunicata de ADR NV.


A fost publicat Catalogul surselor de finantare Februarie 2017. Acesta cuprinde programele de finantare nerambursabila, finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Catalogul contine patru sectiuni:

– Societati comerciale (Descarca);
– Autoritati publice (Descarca);
– ONG-uri (Descarca);
– Universitati (Descarca).


Legat de anuntul postat de UEFISCDI, cu privire la Calendarul pentru Sesiunea I – Cecuri de inovare:

Calendar sesiunea I – se vor evalua Cererile de Finantare depuse pana la data de 28 februarie 2017 ora 16:00

D-na Liliana Andreea MATEI, de la UEFISCDI, mi-a precizat ca, avand in vedere faptul ca Platforma de depunere a fost disponibila doar incapand cu ultima parte a lunii ianuarie (ceea ce ar fi condus la un numar mic de aplicatii depuse in cursul acestei luni), toate aplicatiile care vor fi depuse pana la data de 28 februarie 2017 ora 16:00, vor fi evaluate in luna martie 2017.


In urma asigurarilor primite astazi de la UEFISCDI (D-na Emilia DUMITRAS), in cursul zilei de astazi se va finaliza operatiunea de testare, astfel ca in aceasta dupa amiaza, cel tarziu maine dimineata, Platforma de depunere on-line a cererilor de finantare va fi disponibila.

De asemenea, va rog sa aveti in vedere urmatoarele:

1. Conform prevederilor de la Cap. XIV, Art.18, alin. (4) din Schema de ajutor de minimisImagini inline 1

Gasiti mai jos Pasii ce trebuie urmati pentru inregistrarea in RPC.

 1. Conform Art. 4 din Schema de ajutor de minimis:

Imagini inline 4

Gasiti in Regulamentul UE nr. 651/2014, la pag. 70, Anexa 1 cu Definitia IMM-urilor.

 1. Conform Art. 5, lit.a si b din Schema de ajutor de minimis:

Imagini inline 5

In acest am purtat o corespondenta cu UEFISCDI legata de eligibilitatea Beneficiarului:

Intrebare: sunt considerati ca fiind beneficiari eligibili aplicantii IMM de tipul: ferme vegetale, respectiv ferme zootehnice, care pentru cresterea productivitatii, competitivitatii si a calitatii produselor obtinute, doresc procurarea de servicii suport si de consultanta pentru inovarea procesului lor tehnologic?

Raspuns UEFISCDI: Beneficiarul unui Cec de Inovare trebuie sa se incadreze in domeniul de aplicare al schemei de ajutor de minimis, prin respectarea articolelor 4 si 5 din schema de ajutor de minimis.

Am revenit cu intrebarea, facand trimitere la prevederile de la Articolul 1, pct.(3), lit.a si b, din Regulamentul UE nr. 651/2014:

Imagini inline 2

Imagini inline 3

Nu am primit inca raspuns.

Va sugerez ca, in situatia in care Beneficiarul pe care il aveti in vedere, se afla in una din situatiile exceptate prin Art. 5, lit.a si b din Schema de ajutor de minimis, proiectul sa vizeze una din activitatile marcate in imaginea de mai sus (de exemplu: protectia mediului). De asemenea, sa nu rezulte ca proiectul vizeaza exclusiv vreunul din produsele enumerate in Anexa I la Tratat pe care o gasiti in atasament.

 1. Vedeti si Lista Intrebarilor frecvente, postata pe site-ul UEFISCDI:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/4823/Pachet-de-informatii.html

Cont RPC:

Pentru acesta, trebuie accesat site-ul: https://rpc.research.ro/

apoi link-ul: “Inregistrare”

Se va completa Formularul de inregistrare:

Pe adresa de E-mail declarata in Formular, se vor primi: Utilizatorul si Parola, pentru accesarea contului.

Dupa accesarea contului, vor fi inscrise informatiile cerute.


Prorectoratul Cercetare va informeaza ca, in perioada 14-16 mai, 2017, la Warsaw University of Life Sciences, Poland, va avea loc Editia a 8-a a Conferintei CASEE.

Tema Conferintei din acest an este: “Sustainable development in Europe – cooperation between science and practice – What’s the position of Central and South Eastern Europe?”

Potrivit prevederilor de la pct. 13 din Hotararea CA din 18.01.2017, primele 5 lucrari (prezentari orale) selectate de catre evaluatorii internationali pentru aceasta Conferinta, vor fi sustinute financiar de catre Universitatea noastra cu suma de 500 Euro/persoana.

Termenul limita pentru Abstract Submission, este 31 ian. 2017.

Gasiti mai multe informatii la adresele:


Prorectoratul Cercetare anunta ca a fost aprobat primul proiect, pentru finantare in cadrul COMPETIŢIEI INTERNE A USAMV CLUJ-NAPOCA PENTRU PROIECTE DE CERCETARE APLICATIVĂ GENERATOARE DE VENITURI.

Proiectul aprobat, avand titlul: Optimizarea activității de cercetare clinică în boli interne la animale de companie și cabaline, a fost depus de dl. Conf. Dr. Mircean Mircea, in calitate de Director de proiect, impreuna cu Echipa de management al proiectului formata din:

 • dr. Giurgiu Gavril
 • Șef lucr. dr. Scurtu Iuliu Călin
 • Șef lucr. dr. Neagu Daniela Mihaela
 • Șef lucr. dr. Cristescu Mihai
 • dr. Popovici Cristian Paul
 • dr. Mureșan Alexandra Nicoleta
 • Codea Răzvan Andrei
 • Zinveliu Elena Daniela

Gasiti mai multe detalii in Buletinul informativ OnLine, la adresa: http://cercetare.usamvcluj.ro/online/granturi_usamvcj/cuprins.htm


Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Vest, privind participarea la ATELIERUL DE GENERARE A IDEILOR DE PROIECTE INOVATOARE – PROCES DE DESCOPERIRE ANTREPRENORIALA – IN DOMENIUL AGROALIMENTAR, care va avea loc in data de 6 februarie, incepand cu ora 9, la sediul ADR Nord-Vest, din Calea Dorobantilor nr. 3. 

In cadrul acestui Atelier vor fi organizate doua grupuri de lucru paralele:

 • Grupul 1: Inovare in cultivarea, procesarea si comercializarea legumelor, fructelor si cerealelor.
 • Grupul 2: Inovare in productia, procesarea si comercializarea carnii si laptelui.
 

Obiectivul acestui eveniment este facilitarea cooperarii intre reprezentanti ai mediului de afaceri, ai sferei de Cercetare – Dezvoltare – Inovare, ai administratiei publice si ai organizatiilor non-guvernamentale, interesati de dezvoltarea Domeniului Agroalimentar in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.  Colaborarea se va materializa prin generarea si dezvoltarea unor idei de proiecte inovatoare.

Ideile de proiecte viabile vor fi integrate in “Strategia de  Specializare Inteligenta a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest”, urmand ca ulterior aceste proiecte sa fie promovate pentru finantare.
Alte detalii aici Agenda_Agro-food_final

Declaratii pentru proiectele PD si TE (Competitia 2016)

Prorectoratul Cercetare informeaza ca au fost postate pe Intranet, in Sectiunea Cercetare (poz. 14 la 18), modelele pentru Declaratiile precizate in pachetele de informatii pentru propunerile de proiecte PN3 – Competitia 2016, componentele:

NOTA: Declaratiile sunt intocmite pentru “Subprogram 1.1 – Resurse umane, Proiecte de Cercetare Postdoctorală”. Ca urmare, pentru propunerile de proiecte tip TE veti avea in vedere inlocuirea acestei precizari cu: “Subprogram 1.1 – Resurse umane, Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente”.

Pentru a va reaminti pasii necesari pentru accesarea Intranet – Sectiunea Cercetare, accesati: http://cercetare.usamvcluj.ro/online/anunturi/2017/Accesare_docum_intranet.pdf


Catalogul surselor de finantare – Ianuarie 2017

A fost publicat Catalogul surselor de finantare Ianuarie 2017. Acesta cuprinde programele de finantare nerambursabila, finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Catalogul contine patru sectiuni:


PN3: Competiţie pentru Cecuri de Inovare

UEFISCDI anunta lansarea Competiţiei pentru Cecuri de Inovare din cadrul Programului 2, “Creșterea Competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare și inovare”, Subprogramul 2.1 “Competitivitate prin cercetare, dezvoltare și inovare” a Planului Național de Cercetare – Dezvoltare și Inovare pentru perioada 2015-2020.
Valoarea maxima a unui cec de inovare este de 50.000 lei, din care maxim 90% din valoarea totala (45.000 lei) se asigura de la bugetul de stat.
Serviciile de cercetare oferite in cadrul cererii de finantare sunt prezentate (se regasesc) in Platforma Erris.
Calendarul Competitiei, conform Pachetului de informatii (Cap.14) este urmatorul:

 • Lansare competitie: incepand cu data aprobarii Pachetului de informatii
 • Primire cereri de finantare: depunere continua
 • Procesul de evaluare: lunar
 • Rezultate: ultima sapatamana din luna urmatoare

Bugetul total al Competitiei este de 20.250.000 lei, din care 6.750.000 lei pentru anul 2017 (deci 150 de cecuri de inovare).
Gasiti mai multe detalii la adresa: http://www.research.ro/ro/articol/4468/despre-ancsi-comunicare-s-a-lansat-competitia-pentru-cecuri-de-inovare


Al 8-lea Apel Transnational Comun pentru finantarea proiectelor multilaterale de cercetare inovare privind nanomedicina.

Propunerile de proiecte vor trebui să acopere cel putin una dintre următoarele arii:
a) Regenerative medicine
b) Diagnostics
c) Targeted delivery systems
Termenul de depunere pentru pre-propuneri va fi 16 ianuarie 2017, iar termen limită de depunere a propunerilor finale va fi 09 iunie 2017. Bugetul disponibil pentru acest apel este de aproximativ 14 M €.

Gasiti mai multe detalii la adresele:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/4703/Apel-in-pregatire-EuroNanoMed-III-Cofund–2017.html
http://www.euronanomed.net/joint-calls/8th-joint-call-2017-2/